De stallen

Er zijn ongeveer 20 stallen beschikbaar voor pension. Ze zijn minimaal 3 bij 3 meter, de meeste hebben een bovenluik. Circa 10 stallen hebben een buitenluik. Er zijn meerdere stalgebouwen, ieder met een overdekte poetsruimte en gezonde ventilatie. Hierdoor heerst er een prettig klimaat en zijn de stallen in de zomer lekker koel. Bij iedere stal hoort een zadelkast en een dekenrek.

De binnen-rijbaan 20 x 40

De rijbaan heeft veel lichtinval en is voorzien van een Agterberg-bodem. De sprinklerinstallatie zorgt ervoor dat bodem in conditie blijft.

De rijbaan wordt alleen gebruikt om te rijden.

De buiten-rijbaan 20 x 80

De baan is volledig omheind en is voorzien van een sportveld-led-licht-installatie. Op het tweede gedeelte kan gesprongen worden. De baan heeft een Agterberg-bodem en er is een beregeningsysteem.

6 paards stapmolen

De stapmolen is van Belebro en heeft een doorsnede van 18 meter. De stapmolen is geschikt voor 6 paarden. Bedienen mag na instructie als je 18 jaar of ouder bent.

De overdekte longeer-circel

De longeercircel is overkapt en heeft een diameter van ongeveer 15 meter. Er ligt een Agterberg-bodem in. Er is verlichting en een sproeiinstallatie. De paarden lopen er rustig en beschut op een stabiele bodem. 

 

De paddocks

Stal Meyvliet heeft twee grotere paddocks en een overdekte ponypaddock van 6x12 meter.

In de grote paddocks kunnen de paarden vrij loslopen en er kan ook worden gelongeerd. De paddocks zijn gedraineerd en verlicht.

 

Instructie

Als je op Meyvliet staat kan je privéles krijgen in overleg. Pensionstalgasten kunnen na overleg, van een eigen (gekwalificeerde) instructeur les nemen.

  

De hoefsmid

Wij bevelen onze vaste hoefsmid, Rob Leenards aan.  06-51601496.  

Rob komt om de week langs om de paarden te bekappen en te beslaan.
Het is toegestaan om een andere hoefsmid te laten komen.

 

Veeartsen

Pensiongasten bepalen zelf welke veearts zij voor hun paard of pony willen laten komen. Door de gunstige ligging en goede bereikbaarheid zijn wij voor vele veeartspraktijken goed te bereiken. Er komen zodoende meerdere artsen op onze stal. De veeartspraktijken in Honselersdijk, Wassenaar en Benthuizen zijn met de trailer snel te bereiken.

 

De kantine

Onze kantine ligt aan de binnenrijbaan met zicht op de baan. Hier kan men prettig zitten en naar bijvoorbeeld de lessen kijken. De kantine heeft geen horeca-functie maar er is wel altijd verse koffie (en thee) . Soms wordt de kantine gebruikt voor instructie, een feestje, vergaderingen of workshops.

Trailerstalling

Paardeigenaren kunnen hun trailer of paardenwagen in overleg op het erf parkeren.