Corona: aangescherpte maatregelen op Meyvliet, ingegeven door de FNRS. 
Het kabinet heeft op 23 maart 2020 strengere maatregelen ingesteld in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen zijn een aanvulling op de eerder afgekondigde maatregelen voor de paardensport die onverminderd van kracht blijven. Daardoor is het nog steeds verboden sportclubs, en dus paardensportaccommodaties, tot 6 april 2020 open te stellen. De paardensport neemt op een aantal fronten een uitzonderingspositie in. Zo blijft het mogelijk om paarden de noodzakelijke verzorging en beweging te geven. 
 
De overheid verzoekt iedereen om alleen naar buiten te gaan indien dit strikt noodzakelijk is. Er kan door gemeentes worden gehandhaafd op samenkomsten van meer dan 3 personen (uitgezonderd gezinnen) en op mensen die de 1,5 meter afstandsgrens niet hanteren. Het publieke leven wordt zo stil gelegd als mogelijk verantwoord is. Het zijn inmiddels geen aanbevelingen meer, maar regels. Forse boetes voor overtredingen kunnen uitgedeeld worden bij overschrijding.    
 
Pensionstallen mogen met extra maatregelen aangepast open blijven zodat dierverzorgers de paarden de nodige dagelijkse verzorging. De maatregelen samengevat:
  • Kom alleen naar stal voor noodzakelijke verzorging van uw paard / pony. Blijf niet langer dan nodig.
  • Kom alleen. Neem geen bezoek mee. Voorkom groepsvorming met meer dan drie personen.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Kom niet als u gezondheidsklachten heeft, regel de verzorging van je dier met een stalgenoot.
  • Meyvliet blijft toegankelijk voor noodzakelijke bezoek van dierenarts en hoefsmid.
De door FNRS, KNHS, SRP en NOC*NSF gerealiseerde uitzonderingspositie in verband met de gezondheid en het welzijn van de paarden blijft van kracht. Daardoor zijn dierenverzorgers, met aangepast beleid, nog steeds onder strenge voorwaarden toegestaan om voor hun paarden te zorgen. Alle andere sporters in Nederland mogen op geen enkele wijze hun sport bij hun club of vereniging uitoefenen tot minimaal 6 april 2020. Deze uitzonderingspositie voor de paardenhouderij willen wij graag behouden. Het is daarom extra belangrijk om deze mogelijkheid te koesteren en uiterst voorzichtig en begripvol met deze situatie om te gaan. Om deze uitzonderingspositie te behouden, dient iedereen in onze branche mee te werken aan een verantwoord beleid voor mens en dier.  
 
Vriendelijke groeten
 
Stal Meyvliet